תוכנה מחו"ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/08/03 15:53 ד באב התשסג

שאלה

לרב שלום!

רציתי לקבל את חוות דעתו של הרב במקרה הנ"ל:

הורדתי מהאינטרנט תוכנה כלשהי, זוהי גירסת ניסיון שלאחר 30 יום מפסיקה לעבוד. אם רוצים לעבוד עם התוכנה לאחר 30 יום יש להרשם ולשלם באתר החברה באינטרנט. לאחר הרישום מקבלים קוד שבאמצעותו ניתן להפעיל את התוכנה.

הגיע לידי דרך האינטרנט קוד של התוכנה. רציתי לדעת האם מותר לי להשתמש בתוכנה מכיוון ש:

א. התוכנה היא תוכנה מחו"ל- ולא הייתי נרשם ומשלם באתר החברה, מכיוון שיש סיכוי שמס' כרטיס האשראי יחשף. האתר והחברה מחו"ל ואינם משהו מוכר כגון חברת מיקרוסופט- לכן לא הייתי קונה.

ב. זוהי גירסא ישנה של התוכנה.

בתומ"ר

תשובה

בס"ד

אם החברה מקפידה שלא ישתמשו בתוכנה שלה וחוסמת אותה על ידי קוד - איזה היתר יכול להיות להשתמש בתוכנה הזו?

גם העובדה שאין לך אפשרות לרכוש אותה מהסיבות שציינת לא מתירות לקחת אותה. וכי מה שאי אפשר לקנות מותר לקחת?

גם העובדה שהיא תוכנה ישנה לא משנה כלום. כיון שרק כאשר החהרה לא מוכרת את התוכנה הזו אנו אומרים שאין בזה גזל כיון שלא מורידים מרווחיהם כלום. אבל כשהם עדין מוכרים אותה - בודאי שאסור להשתמש בזה.

בהצלחה