תהלים לשמירה בליל טבילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/05/02 17:21 כה באייר התשסב

שאלה

ב- https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6409 כתב הרב "במקרה כזה נהוג להניח ספר תהילים ליד הכרית שלך. לשמירה." מה ענין השמירה שצריך בלילה זה? כמה זמן צריך להשאיר את התהילים? באותו לילה בלבד או עד שהבעל יחזור?

תשובה

בס"ד

הנחת התפילין אינה חובה, אבל כאשר אשה טובלת היא "טהורה". וטהרה כל כך גדולה צריכה שמירה.
סימן לדבר זה בית המקדש שהיתה עליו שמירה גדולה

וכן במשנה מסכת תמיד פרק א
(א) בִּשְׁלשָׁה מְקוֹמוֹת הַכֹּהֲנִים שׁוֹמְרִים בְּבֵית הַמּקְדָּשׁ. בְּבֵית אַבְטִינָס, בְּבֵית הַנִּיצוֹץ, וּבְבֵית הַמּוֹקֵד. בֵּית אַבְטִינָס וּבֵית הַנִּיצוֹץ הָיוּ עֲלִיּוֹת, וְהָרוֹבִים שׁוֹמְרִים שָׁם.

ומקור הדברים בתורה שדיברה על הכהנים שהם "שומרי משמרת הקודש"

. וכן כל דבר של קדושה צריך שמירה. למשל
"חתן וכלה".
"מצה שמורה".

גם אשה בליל טבילה היא במדרגה גדולה. וכאשר בעלה לא נמצא לידה היא צריכה שמירה. השמירה הזו נעשית על ידי ספר תהילים שהוא מקשר אותה לרבונו של עולם. הנחת הספר היא תזכורת ל"שיותי ה' לנגדי תמיד" וזכירת ה' באופן תמידי היא שמירה מכל צר ומזיק.

בהצלחה