תגובה שניה

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/02/02 17:14 כה בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שי פירון

שוב אני מגיב לתשובתך מביטול גמור של דעתי לדעת תורה ובמחילה מכבוד הרב אך אני חייב לברר את האמת

ולפני זה אקדים ואבקש שהשו"ת יהיה אישי אא"כ הרב יראה צורך בפירסום השאלה ואז ישאיר את החלקים החשובים (כמו כן שמירה על חיסיון שמי)

{אגב תודה על התשובה המהירה כי הפרסום כוון לשבת זו}

א. אודה לרב אם הוא ישלח לי את המקורות הנ"ל משום שאין לי גישה אליהם כל כך....

ב.המצב בסניפנו הקט הוא מאוד מיוחד. הקומונרית שלנו לשעבר (לעיל) כשהיא ציינה בפני את המטרות שלה כשהיא באה היא ראתה תופעה מאד מרכזית שהייתה צריכה טיפול שהיא יותר מדי בעיית נגיעה וזלזול בנגיעה וצניעת בעיקר אצל החרבה הבוגרים בסניף אני לא יודע עד כמה היא טיפלה וחושבת שהיא הצליחה אך המצב אולי לא קיצוני אך רחוק מלהיות טוב ובטח מלהיות מושלם...

יתרה מזאת בזמן האחרון תקף את הסניף גל מיתות של הורים של חניכים בסניף בתקופה מאוד קצרה ואני מדבר על האמא הראשונה לפני קרוב לחצי שנה ורק בחודשיים האחרונים אב של חניכה אם של חניך אם של מדריכה ועוד סב של מדריך דוד של מדריכה ועל סב או סבתא אני לא זוכר וכל המדריכים רואים שיש בעיה ואחת המדריכות הזמינה בדיקה למזוזות ואני יודע שכבר על הראשונה מצאו טעות מאז אני לא יודע אם בדקו עוד מזוזות וכן צריך לבדוק את ספר-התורה... אני לא הייתי בשבועיים האחרונים בסניף אז אני לא יודע מה מצב העניין...

ג. אגב שני מיתות מתוך המיתות לעיל היו מהמחלה ההיא ואני יודע על אם של חניכה שלי שחולה בזה ורק אני יודע על זה וכן עודנתי בחשאי שאם של אחת מהשבט שלי שכרגע לא ממש קשורה ישירות לסניף גם התעוררה אצלה המחלה (אולי בפעם השניה)

ד.בכל אופן ביום ההלוויה של אם המדריכה שהיא הייתה המכה הגדולה במיוחד לסניף שהראתה שיש

כאן איתות שבנו אני ועוד מדריך של מעפילים ודנו מה אפשר לעשות והגענו למסקנה שמה שחסר בסניף זה תורה וחוץ מזה שהשבט שלי לפני הפעולה מישהו קורא ומפרש קטע מהתפילה והשבט שלו לומד מסכת אבות חשבנו שצריך משהו יותר גדול וסניפי ואנחנו מפתחים את זה גם לא מזמן פתחנו ספריה תורנית וסידרנו את כל הספרים שהיו בסניף וכן שבטו שממנו היה את החניך שמת לו האב מתרים את ההורים לקנות ספרים לעילוי נשמתו

ה. אבל למעט הבעיה של חוסר התורה בסניף להווי ידוע למדריכים לפחות שגם נושא הצניעות הוא בעייתי ואין להתעלם מכ

תשובה

ב"ה

אחלק את תשובתי לשניים:

א. מצד הסניף, לא נראה לי שהדרך להתמודד עם אסונות שקרו בסניף היא על ידי הטלת האחריות על בנות הסניף. אני מסכים שיש להוסיף תורה, שיש להוסיף חסד ויראה. אין לי ספק שענייני הצניעות יתעוררו ויבואו מאליהם.
כידוע, ענייני הצניעות נבנים על שני יסודות: האחד - קשור בטהרה. בהבנת ערך הכיסוי וההסתרה שהוא זה המביא לגילוי של הפנימיות בחיים. ערך זה של צניעות נוהג בכל מקום ובכל זמן. הוא כולל בנים ובנות גם יחד ואין הוא שייך למפגש שבין בנים לבנות. לכן, יש הלכות צניעות הנוגעות לאדם גם בשעה שהוא בחדרו, לבדו.
לעומת זאת, יש עוד צד בעינייני צניעות. זה הנוגע למפגש שבין גברים לנשים. ככל שנרבה לעסוק רק בצד השני, הרי שאז נהפוך את כל העיסוק בצניעות לטענה של קבוצת בנים כלפי ציבור הבנות מבלי שהבנים דורשים מעצמם כלום, באותם עינייני צניעות.
אף שאני לא בת, אני חושב שזה מקומם ששני מדריכים חשובים יושבים ומחפשים מה הסיבות לצרות של הסניף ומחליטים: הבנות צריכות להתלבש בצניעות!
לא! גם הבנות צריכות להתקדם בעינייני צניעות. אבל - גם אנחנו הבנים. לכך כיוונתי במה שאמרתי לך ביחס לשמירת העיניים.
ובכלל, אינני חושב שאתם צריכים לבחון מה אורך החצאיות, עד להיכן הן מגיעות במצב עמידה ובמצב ישיבה. זה לא תפקידכם. כל מה שרציתי זה להוסיף אור באופן חיובי ומתוך זה שתאהיבו שם שמיים תזכו להשפיע גם בתחומי הצניעות והטהרה.
לא, אל תחלש! אלא דע לך שלא משיגים מטרות חשובות במה שתולים על לוח המודעות הנחיות איך להתלבש. אילו הייתי בת בסניף שלך והייתי מוצאת אגרת כזו...זה היה מקומם אותי. בעיקר לאור הקשר למיתות ההורים והקרובים השונים בסניף.
לכן, גם כשרוצים לתקן צריך להיות רגיש, ועדין ומאיר פנים.

מצדך, באופן אישי:
אין לי פנאי להרחיב כרגע בנוגע לשאלתך האישית בעיקר לאור העובדה שאינני מבין למה יצא יותר הפסד משכר?
אשמח אם תסביר לי ואענה לך.
מה שראש הישיבה שלך יורד על בני עקיבא, זה עצוב מאוד. כנראה שהוא לא יודע איזה עוצמה של תורה והתיישבות יצאה מהתנועה הזו.. כנראה שהוא לא רואה עד כמה תרומה מכרעת יש לעולם בזכות פעילותה. זה מצער מאוד. אבל, זה לא מרפה ידיים. להיפך. מקובלים אנו שדווקא מתוך תהיות גדולות נבנים בניינים גבוהים ומשמעותיים.

בב"ח לתו"ע

שי