תגובה לתשובה על זיווגים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 28/08/02 00:29 כ באלול התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום.

בתשובתך לשאלה המדוברת:http://kipa.sweethome.co.il/ask/show.asp?id=12274

כתבת כי לא יכול להיות שהוא יפספס את זיווגו, אבל לענ"ד קראתי שיתכן שאדם יתחתן עם מישהי שהיא לא זיווגו, אם הוא עלה ברוחניות, ואז אם בעתיד הוא ירד, אז יהרגו אותו, בשביל שהיא תתחתן עם מי שהיא היתה אמורה...

ככה שיתכן שאדם יקח את זיווגו של אדם אחר.

איך זה מסתדר עם מה שהרב אמר?

תשובה

גלעד שלום,

יש תורה. ויש מצוה להתחתן עם בחורה יראת שמים ומידות טובות. מה שקראת אינו נכון והדברים אינם כפשוטן ולא לך לעשות את חשבונותיו של הקב"ה.
וכתוב בשו"ע אבן העזר סימן א': "חייב כל אדם לישא אישה כדי לפרות ולרבות וכל מי שאינו עוסק בפריה ורביה כאילו שופך דמים ומיעט את הדמות וגורם לשכינה שתסתלק מישראל. וכיון שנשא אישה עצמותיו מתפקקין שנאמר 'מצא אישה מצא טוב ויפק רצון מאת ה''". זאת ההלכה שמחייבת כל איש יהודי.

בברכת ההצלחה,
צבי קוסטינר