תאריך בר-מצווה-דחוף למדי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/06 22:50 טז בטבת התשסו

שאלה

לכבוד הרב,

שלום וברכה.

אחי נולד בערב ט"ו באלול התשס"ג בשעה 19:15 (כלומר בי"ד בערב ממש בגבול) והיתה אז סוגיה לגבי תאריך הברית, והוחלט (בייעוץ באנשי הלכה) כי יעבור מילה בגיל 8 ימים מט"ו בחודש. כיום יש בעיה אחרת והיא: ט"ו באלול הוא ביום שישי ולכן לא יוכל לעלות לתורה לפני שבת. כמו-כן עם הנחת התפילין יש בעיה עד כמה שידוע לנו, שהרי עליו להיות בן 13 ויום. השאלות הן:

1) מתי עליו לעלות לתורה (שני/חמישי-באיזה שבוע)?

2) מתי יחל בהנחת התפילין?

3) השאלה העיקרית שבה נחלקו רבים ונשמח לסמוך על דעתו של הרב: איזו פרשה עליו לקרוא-כי תבוא או ניצבים-וילך?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

למה זה כל כך דחוף?

1- תאריך לידתו הוא טו לחודש. ויכול לעלות לתורה כבר בשבת טז באלול, כי כבר בטו באלול הוא בן שלוש עשרה ויום אחד. (אין כאן טעות).
2- יכול להניח תפילין אפילו חודש לפני היותו בן שלוש עשרה.
3- ראו 1 ואין כאן כלל מחלוקת.

בהצלחה