שריפת גופה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/02 04:30 ב בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

שלום רב

תודה לכבוד הרב על תשובותיו

בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי שריפת גופה מעוניין לדעת מה המקור לאיסור לצורך העברת שיחה בנושא האמור תודה

תשובה

בס"S

שלום

התורה אומרת לקבור את המת "כי קללת אלוקים תלוי" ורש"י מביא את המשל על אחיו התאום של המלך שנתלה, וכל הרואה אותו אומר "המלך תלוי" ח"ו.
התורה גם מספרת לנו על המאמץ הגדול שאברהם עשה כדי לקבור את שרה במערת המכפלה. וכהנה רבות.
ובכלל המקור הוא בתורה בפסוקים המדברים על כך "שעפר אתה ואל עפר תשוב" כי כך העולם מתקדם וחוזר ונתקן עד שמגיע למעלתו הסופית.