שרות לאומי

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/07/02 14:15 כט בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה,

אני עולה לי"ב ואני לומדת באולפנא

אני מאד רוצה לעשות שרות לאומי

אולם הבעיה היא שהורי מתנגדים

אני חושבת שזה חסד

הם טוענים שיש עם זה בעיה

מה לעשות?

תשובה

ב"ה

שלומות,

ראשית, לא לריב! ללמוד איך להחליף דעות מתוך דיון עמוק וענייני.

שנית, לגבש עמדה לאחר בירור, לאחר העלאת כל השאלות, כולל אלה של הורייך. יש לבחון ולגבש עמדה ברורה. ככל שעמדתך תהיה סדורה יותר - כך יתייחסו לדברייך בכובד ראש וברצינות.

ולגופו של עניין-
עלינו להבין ששנת השירות הלאומי היא הזדמנות נפלאה להקדיש זמן למיצוי הכוחות לתרומה ולנתינה. אני בטוח שכל אחד יכול למצואר דרכים לתרום אבל במסגרת זו יש יתרון עצום.
נכון שיש קשיים, עיכובים ובעיות. אבל ניתן להתמודד איתם ולקדש שם שמיים ברבים.

בברכה,

שי