שרות לאומי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/02 06:42 ו באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

שאלתי נובעת מדלמה שנוצרה בשקר לבחירת המקום לשרות לאומי ,הגעתי למקום מעבר לקו הירוק והבחירה עוררה מספר בעיות:

א.האם אין ענין של "ונשמרתם לנפשותכם" ?

ב. האם בנסיעה ברכב ממוגן ירי אני פותרת את הבעיה?

ג.הורי אינם מאושרים מבחירתי האם חיזוק המתישבים קודם לכיבוד הורים?

יש להדגיש שהישוב הוא ישוב תורני ויסייע לי בשנה הקרובה לא רק לתרום אלא גם לקבל ,ואת הקבלה הזאת לא אקבל בשרות קרוב לביתי בת"א

אשמח לקבל תשובות לשאלותי

אולפנית ת"א

תשובה

בס"ד

שמעתי מאבי שיש ללכת כמה שיותר לישובי יש"ע לעזור ולסייע ולת ככל יכולתינו. הוא גם עודד אותי אישית ללכת בכל פעם שהוזמנתי להרצאה וכד' וחששתי או חששו בשבילי.

בשאלתך יש בעיה אחרת כיון שאת בהליכתך יכולה לעזור למישהו אחד ולגרום צער למישהו אחר- להורים.

לכן אם את יכולה לשכנע את ההורים באמת, לא בלחץ - טוב
ואם לא - יש כל כך הרבה מה לעזור לעם ישראל וליש"ע דרך שירות בכל ערי הפיתוח ובמיוחד בעיר הפיתוח הגדולה ביותר במדינה - בתל אביב.