שרות לאומי עם בנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/02/02 03:02 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני שמנסטית באולפנת ,,,,ורציתי לשאול את כבוד הרב האם מותר לי לשרת בבית ילד דתי (אשכלון) שבו אני אדריך בנים בכיתות י'-יב'?

אני לא לבד אני נמצאת עם זוג דתי שעוזר ותומך בי. מבחינה הלכתית לילדים אסור לעשות משהוא שנוגד את ההלכה....

יש לי עוד בית ילד (פרדס-חנה) שאני מאוד רוצה להתקבל (לא קיבלתי תשובה) אבל שם הבוגרים זה כיתות ו'-ט' אני חייבת לציין שאני רוצה להדריך רק בוגרים בנים.

מה אני צרכה לעשות כי אבי שה"י לא כל-כך רוצה שאני ילך לבית הילד באשקלון כי הבנים גדולים מדי אפילו שהוא בית ילד בין ההכי טובים בארץ (גם מבחינה דתית) תודה רבה!

תשובה

בס"ד

אינני מבין איך מביאים נערה בגילך להדריך נערים בשביעית\שמינית?
כל הרווח הרוחני שתוכלי לתת להם, ילך לטמיון במחשבות השליליות שיחלפו בראשם כשתעבדי איתם.
אני לא מבין את הנהלת המוסד הזה שמביאה בנות בגילך לעבודה שכזאת. מי שעושה כן לא מבין דבר וחצי דבר בחינוך ובנפש הנערים.
אפילו נערים צדיקים גדולים שלא נושאים את עינים לבנות, יתקשו מאוד שלא לעבור על דברי התורה הנאמרים כל יום בקריאת שמע "וְלֹא תָתוּרוּ אַחֲרֵי לְבַבְכֶם וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם"

מה יעשו הנערים ולא יחטאו אפילו במחשבה בלבד. לשם מה?