שרות לאומי עם בנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/01/06 22:53 כד בטבת התשסו

שאלה

א- האם מומלץ לעשות שרות לאומי?

ב- האם מותר בשרות לאומי לעבוד עם נוער דתי/חילוני? ג- עד איזה גיל של הבנים אפשר לעבוד איתם?

תשובה

בס"ד

[א] יש באתר הזה כמה וכמה שאלות על שירות לאומי.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4617
בעקרון לא כל שירות לאומי הוא דבר טוב. צריך בדיקה לעומק. האם התנאים שם הם ראויים ומזמינים טוב או מזמינים צרות. לצערינו נתקלנו במקומות המזמינים צרות צרורות. ויש מקומות טובים . לכן צריך בדיקה מקפת בשבע עיניים. אם יש ספק - לא ללכת!

[ב] אם זה עבודה קבועה עם בנים כמו מדריכה או מורה. לא. יש מקרים חריגים שאפשר כי התועלת גדולה על הנזק. ובמקרים הללו צריך התיעצות עם רב על מנת שיגדיר את ה"הגנות" שצריך לקחת איתנו על מנת שלא להפגע ולא לפגוע. אבל במקרה פשוט לא לעבוד עם בנים. נקודה.

[ג] גיל תשע הוא הגיל המקסימאלי. במקרים שהקשר לא קרוב מידי גיל 13. בודאי לא דקה אחר כך.

בהצלחה