שרות לאומי במוסד למפגרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/01/02 04:36 טז בשבט התשסב

שאלה

האם מותר לשרת במקום כגון מוסד למפגרים ששם יתכן שיווצרו מצבים בהם אצטרך לעבור על איסור הנגיעה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

יש לבדוק קודם את המסגרת הכללית של השירות, האם את נמצאת בפיקוח של מישהו שדואג לך כמו ההורים או מישהו\מישהי שעובד\ת ורק עושה את העבודה שלו\ה.

האם יש מי שנלחם למען תנאי השירות שלך לפחות כמו שועד עובדים עושה למען עובדי חברת חשמל וכד'.
אני לא מדבר על כסף ח"ו. אני מדבר על יחס, כבוד, כיבוד רגשות, כיבוד החברה שממנה באת.

לעצם המקום יש לראות את יחס הנהלת ה"מוסד" הזה לבנות שירות, איך היה היחס בשנים עברו? מה קרה עם הבנות ששירותו באותו מוסד? האם הם המשיכו בכיוונים חיובים או שהשירות במקום הזה "הוריד אותן ברמה"?

אלה הבדיקות חשובות!!

כל הדברים האלה הם יותר משמעותיים לגבי עצם השירות בכל מקום ולא רק במוסד למפגרים.

לגבי עצם הנגיעה במפגרים, תלוי ברמת הפיגור. יש מפגרים שהם בגדר חולים שאין להם יצרים, ויש מפגרים שיכולים להקים משפחה ואז איסור הנגיעה בהם מבחינתם הוא - איסור.

יש גם את הצד שלך, שאת לא תגיעי למצב של חספוס רגשות
עקב נגיעות בגברים.

אסור שהתרומה שלך בשנה הזאת תפגע בך. וזה לא מתוך אנוכיות אלא מתוך ראית העתיד שתוכלי לתרום יותר ויותר לעם ישראל.

בהצלחה