שרות בצה"ל לבנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/03/02 13:26 כז באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום:

יש לי בעיה!!!

אני רוצה לשרת בחיל המודעין.

לתפקיד שרציתי להיתקבל התקבלתי, וזה כבר ידוע לי.

אני נמצאת במשרד צבאי, ולא אוכל לפרט כי זה גם קשור למוסד.

עקרונית, בתפקיד עצמו יש רק בעיה אחת-שירות ובו רובם גברים.

אבל הבעיה השנייה זה הטירונות שהיא מתבצעת בצורה רגילה-כמו כל טירונות אחרת.

שאלתי היא... מה לעשות??? הרי מדובר פה בתפקיד די מאוד גדול!

תודה, שירי

תשובה

ב"ה

שלום לך
שירי!

אני מבן שהתפקיד שאליו התקבלת הוא תפקיד יוקרתי וחשוב בו תוכלי לתרום לכלל ישראל רבות.
אני מבין את התחושות שלך, את הבטחון שלך בנחיצות וביחודיות של התפקיד.
בה בעת, אני לא בטוח שאין מקום לבחון את השאלה בתמונה כללית ומקיפה. האם העובדה שאת חוששת שתצטרכי לוותר על חלק מעקרונות חייך לא מצביעה על כך שתפקיד זה לא מתאים לבת הרוצה להקפיד על גיבוש זהותה הדתית?!
האם את מוכנה להתמודד עם סביבה שבעיקרה היא סביבה גברית?!

גם אם את רוצה ללכתץ למקום שכזה - עלייך לעבור שנת הכנה. שנת הכנה דורשת העמקה במהות של החיים. עלייך ללכת לשנת מדרשה. לגבש את זהותך הדתית והאמונית ואז לדון בשאלת עצם השירות הצבאי כמו גם המקום בו משרתים.
אני לא בטוח שיש לך די כלים להתמודד עם מציאות מורכבת ומסובכת כפי שאת מציירת.

בברכה,

שי