שער פזור לנערות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/02/02 16:21 כה בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

האם מותר לנערה ללכת עם שיער פזור?

תשובה

בס"ד

לאורטל
שלום

המשנה ברורה (סימן עה יב) מביא בענין זה מחלוקת בין המגן אברהם שסובר כי אין ללכת בשער פזור אלה בצמות וכד' ומביא גם את דעת המחצית השקל והמגן גבורים שמקילין בזה.

לכן אם מדובר בשער קצר מאוד - אין כלל שאלה שמותר.

בשער יותר ארוך מתחילות השאלות וכאמור יש בזה מחלוקת הפוסקים.

לכן תלוי במקום ובזמן. יש מקומות שנוהגים במוסדות החינוך כמו דעת המגן אברהם ואוסרים ויש מקומות שנוהגים כמו מחצית השקל ומתירים. במקום לימודים הנהלת המוסד קובעת את דרך המוסד והלבוש והאופי שנקבע גם ובעיקר על ידי תסרוקות שונות.

במקומות פרטיים - גם אם את רוצה לנהוג כדעה המקילה את צריכה לשים לב מה התסרוקת הפזורה גורמת לנוכחים.
במקום שיש בו בחורים צעירים וזה מושך את תשומת ליבם – ראוי מאוד להחמיר יותר בענין.