שעון שבת 2

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 21/08/02 00:46 יג באלול התשסב

שאלה

בכל הכבוד הראוי,

כבודו ענה (בשאלה https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11667) כי לדעת הגר"מ אליהו אין לשנות שעון שבת.

לענ"ד ראוי להזכיר כי בספר שש"כ ועפ"י פסק הגרש"ז אוירבך מותר בהחלט להזיז שעון ע"מ להאריך זמן כיבוי/הדלקה (ואסור להקדים) עפ"י התנאים המפורטים על אתר.

תשובה

שלום דני,

בימינו השעונים מיוצרים כך שעל ידי תקיעת פינים קובעים את השעה בה ידלק או יכבה האור. בתקיעת הפינים עוברים באיסור בונה וכשמוצאים את הפינים עוברים באיסור סותר. השעונים הישנים יותר, פעלו על ידי טכניקה שונה ואליהם מתייחס הגרש"ז.
על כן, אין לשנות את הזמנים בשעון שבת בשבת.

בברכה,
צבי קוסטינר