שעון דיגיטאלי בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/05/02 01:55 יט בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שלום!

יש שעון,שעל ידי לחיצת כפתור אפשר להפוך את השעון לסטופר וכדומה.

השאלה היא: אם בשבת נלחץ בטעות הכפתור של הסטופר (הסטופר עדיין מאופס), האם אפשר להחזיר למצב הרגיל של השעון כדי לראות את השעה? (בינתיים השעון ממשיך לפעול).

תשובה

בס"ד

אסור להחזיר שעון דיגיטאלי בלחיצת כפתור למצב הרגיל של השעון כדי לראות את השעה.
כל לחיצה היא הפעלת מעגלים חשמלים שונים. ואסורה בשבת.

יתירה מזאת!
אם את נוטה ללחוץ על הכפתורים בשבת או שהם נוטים להלחץ באופן טבעי - את צריכה לכסות אותם בשבת בכיסוי המונע לחיצה כמו שמכסים מפסק להדלקת האור, כזה שנוטים להדליקו בשבת.