שעון ביולוגי של בעלי חיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/03 12:29 יז בתשרי התשסד

שאלה

שלום וברכה.

בתפילת שחרית אנו נוהגים לומר "ברוך אתה...הנותן לשכוי בינה להבחין בין יום ובין לילה" והודאה זו לא מובנת לי .אני מדוע אנו מודים על עניין זוקף כפופים" או "מלביש ערומים" אך איני מבינה מדוע נתינת הבינה לתרנגול חשובה כ"כ עד שדווקא היא נכנסה לתפילה היום -יומית שלנו...

תודה מראש.

ומועדים לשמחה.

תשובה

בס"ד

החכמה שיש בבעלי החיים היא חכמה מופלאה ובשנים האחרונות יצאו על כך כמה וכמה ספרים יפים מאוד שממש תענוג לראות איזה חכמה יפיפיה יש בבעלי החיים. כל פעולה שנראית לנו כל כך פשוטה - כשמבינים אותה - היא כל כך חכמה ומושלמת שזה ממש תענוג.

אני יודע שמה שגילו עד היום הוא חלקיק קטן ממה שיתגלה בשנים הקרובות. כיון שכשנפתח צוהר לחכמת בעלי החיים - הוא עתיד להתרחב ולהתרחב עוד ועוד.

החכמה הזו היא חלק מחכמת העולם כולו והיא מקדמת ו"משרתת" את האנושות כולה וכמובן גם אותך. הדבר הקרוב ביותר לאדם היה ועודנו ברוב המקומות הוא התרנגול. השעון הביולוגי הפנימי שלו הוא ממש פלא מדהים והוא משמש את האדם להרבה פעולות חשובות.

אם אתה רוצה לברך את הברכה הזו בכוונה יותר שלימה - למד קצת על חכמת בעלי החיים ובמיוחד על השעונים הפנימיים שלהם - כי הדבר הזה הוא ממש פלאי.

בברכה גדולה