שס או מפדל תמיכה באוסלו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/04/02 16:09 כח בניסן התשסב

שאלה

לכבוד הרב שליט"א,השלום והברכה!!

ראיתי תשובה של הרב לגבי הצבעה לש"ס ורציתי לשאול לפי זה אסור להצביע לכל מפלגה שתמכה בהסכם אוסלו? {לדוג' המפד"ל}

בכל מקרה אם מפלגה עשתה בעבר חטאים -גם אם לא עשו תשובה על העבר והיום היא עושה טוב יש בעיה להצביע אליהם?

אולי להצביע למפלגה דתית אפילו שחטאה זה הרע במיעוטו כי כך יהיה לנו יותר כוח ובכל מקרה זה עדיף על מפלגה חילונית אפילו א היא ימנית?

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

אסור להצביע לכל מי שתמך באוסלו ש"ס או מר"ץ או מפלגת העבודה. כל אחד לפי רמת התמיכה שלו בחטא הנורא הזה.

יש לי מעט ביקורת על המפד"ל ויש לי עוד הרבה מאוד דברים טובים לומר עליהם. אבל האמת צריכה להאמר:
הם לא תמכו באוסלו!!
ח"ו.

השקר הוא אבי אבות הטומאה. הוא מאפשר לרע להסתתר. והוא מאפשר לרע להמשיך בדרכה הנלוזה בחסות הערפל.

ש"ס תמכה ותמכה ותמכה בהסכם אוסלו ובכל הגילגולים שלו ובכל הסכמי הביניים ובכל הצעות האי אימון וקיבלה על כך הרבה מאוד שלמונים.

היא צריכה לשלם על כך מחיר כבד.

או שתחזור בתשובה שלמה והקב"ה יחליט לפי התשובה שלה (יראה או אהבה, שלמה או מזויפת) איזה מחיר היא תשלם.

אינני יודע האם בוחריה צריכים לשלם? אני מקווה שלא. בודאי לא אם הם עושים תשובה ומחליטים לא ללכת יותר איתם. אפילו כשהם נראים יפים ומבטיחים עולם הבא ואפילו כשהם מבטיחים להיות "בסדר".
זה לא פוליטיקה - זה חיים!