שמירת שבת במלון בחוץ לארץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/05/02 09:37 ד בסיון התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

עלי לשהות בחו"ל במלון דירות במסגרת העבודה.

הדירה ששכרו עבורנו בקומה גבוהה מאד. עלי לצאת מהדירה בשבת כדי להגיע לתפילות וארוחות בבית חב"ד הסמוך.

א. האם מותר לעלות במעלית עם גוי שעולה לדירתו כאשר הוא מפעיל את המעלית לצורכו?

ב. האם מותר לעשות הסכם לפני שבת עם נער המעלית שיעלה איתי לחדר בשבת ללא אמירה מפורשת מצידי?

ג. לדירה אין מפתח רגיל, אלא רק אלקטרוני - האם יש פתרון (כגון באמצעות גוי) כיצד לפתוח את הדלת בשבת מלבד להשאיר דלת פתוחה?

ד. דלת שנפתחת ע"י עין אלקטרונית - האם מותר לעבור עם גוי כאשר הוא זה שעובר ראשון ויוזם את הפתיחה?

תשובה

בס"ד

א- לא.
ב. לא.
ג. לא.
ד. לא. אם הגוי עובר לצורכו והדלת פתוחה, ואין חשש שהוא עושה זאת בשבילך - מותר.

עד כאן לדין. אבל יש כל מיני קולות שאינם מעיקר ההלכה.
עדיף להשאר בדירה ולהתפלל ביחיד מאשר לעבור על ההלכות הנ"ל.

בהצלחה