שמירת העינים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/01/02 06:53 טז בשבט התשסב

שאלה

אני חוטא לעיתים באי שמירת עיניים וצופה בדברים אסורים.

אמנם אני מתגבר לרוב ,אבל זה חוזר.

האים זה בעיה של חוסר אמונה ?

תשובה

בס"ד
זו לא בעיה של אמונה - זו בעיה של שליטה עצמית. אתה חייב ללמוד איך לשלוט על עצמך!!.

גם אנשים מאמינים יכולים ליפול ברשת יצרם. הוא מפתה!!
כן מפתה אותם!!
הוא (הלב המושך) אומר להם: "לא יקרה כלום אם תסתכל". והאמת אינה כן. יקרה הרבה התורה אמרה "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" וחכמים אמרו שתפקיד העינים הוא כמו של ....סרסור.

כן... סרסור.
הוא מביא אל האדם את החטא.

לכן בתחבולות תעשה לך מלחמה.
אם אתה חוטא בענין באמצעות האינטרנט - אל תגלוש יותר אפילו לא לאתר כיפה.
ואם אתה חוטא באמצעות העיתון - אל תקנה אפילו את עיתון הצופה.
ואם אתה חוטא ברחוב - עבור ברחובות שאין בהם נשים לא צנועות.
ואם על אף כל האמור לעיל אתה נופל בענין זה - תתחיל לאלף את גופך לשמוע בקול הנשמה.

אפשר על ידי קריאת תהילים ממושכת.
אפשר על ידי צום - אם גופך יכול לעמוד בזה.
אפשר על ידי מניעת מאכילה גסה.
אפשר על ידי טבילה במים חמים או קרים.
אפשר ואפשר ואפשר.
והעיקר שמכאן תלמד לשלוט גם על המחשבות.

אני לא מכיר אותך, דרך השאלה אבל מניתי לך כמה אפשרויות מה לעשות - בדוק וראה מה מתאים לך וקום ועשה.