שמירת העיניים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/06/02 11:33 יג בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב.

יש לי בעיה

כל פעם כמעט שאני הולך ברחוב, אפילו לבית כנסת ולהרבה מקומות - יוצא לי לראות 2 בנות חילוניות באופן קבוע

אני לא יודע אם יש להם יופי פנימי אבל יופי חיצוני יש להם וזה מעמיד אותי במצב מאוד קשה

אני עד עכשיו הצלחתי שלא לדבר איתן אבל אני מרגיש שעוד כמה פעמים ואני אכשל...

אנא עזור לי

נ.ב. אשמח אם תפרסם את התשובה באתר

תשובה

בס"ד

חכמינו אמרו שכשיש בעיה כזו צריכים להשתמש בפתרונות טכנים. דהיינו:
1- לא לצאת לרחוב בשעה שהן נמצאות בו.
2- לא לצאת מהכיון שהן נמצאות בו.
3- כשבכל זאת אתה עובר ברחוב והן נמצאות שם - מותר לך להסתכל לכוון אחר, לקצות נעליך. אני מכיר אנשים שמורידים את המשקפים בשעה שהם יוצאים לרחוב. לא כל אחד יכול לעשות כן ולא לכל אחד יש משקפים - אבל לכל אחד יש אפשרות לחשוב על הדרך הנכונה שבה הוא לא יראה נשים כל פעם שהוא יצא לרחוב.