שמירה נגיעה במשפחה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/02/02 13:11 יג באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שליט"א שלום!

יש לי שאלה שמציקה לי מאוד קראתי באיזה ספר לא זוכר איזה אבל הוא של אחד הרבנים הפוסקים של ימינו והוא היתיר נגיעה בין אחים ואחיות והורים והשאלה שלי ככה: אם יש היתר אז מאיפה הוא בא כאילו יש הרי את איסור הטומאה של הנגיעה למה פה זה לא קיים?

בברכה זאבי.

תשובה

בס"ד

אין היתר נגיעה בין אחים לאחיות רק בין הורים לילדיהם וגם זה בהגבלות מסוימות.

אין דיני טומאה נוהגים היום אלא רק בין איש לאשה במגע של חיבת אישות או שיכול להביא לחיבת אישות.