שמיעת מוסיקה מהאינטרנט

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 21/05/02 01:50 י בסיון התשסב

שאלה

שלומות!

רציתי לשאול את כבוד הרב אם מותר לשמוע שירים מהאינטרנט, ואם יש הגבלה מסויימת על הנושא אם הוא מותר...

(למשל אם צריך למחוק את השיר אחרי זמן מה...)

בנוסף, רציתי לשאול, יש תוכנות להעברת קבצי מוסיקה בין משתמשי המחשב, מותר להשתמש בהם?

בכוונתי לציין שאני לא מתכוון לקנות דיסק מסויים, המחירים מאוד יקרים

בתודה מראש

אריה

תשובה

ב"ה ד' תמוז תשס"ב

לאריה שלום!

שמיעת שירים מאינטרנט דינה כשמיעת שירים מכל כלי תקשורת אחר. שירים שיש בהם ניבול פה ופריצות אסורים משום הרהורי עבירה.
תכנות המשמשות להעתקת קבצי מוסיקה בין משתמשי המחשב, אם קבצים אלו ניתן לקנותם בחנות, הדבר אסור בהחלט ויש בזה משום גזל.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת