שמחת בר מצווה -במוצאי שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/02 05:48 כח בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב

שלום רב

הנני ר"מ בישיבה תיכונית. היות ואני משתדל להגיע לחגיגת בר מצווה של תלמידי אני נתקל בבעיה הלכתית והייתי רוצה את יעוץ הרב.

לאחרונה נתקלתי במצב שסעודה שלישית נכנסת לתוך מוצאי שבת .אך כבר צוות הצילום {וידאו מקרופון ,מצלמה} מתחיל לצלם כאשר כל המסובים עדיין נמצאים בתוך שבת .{הצילום נעשה בזמן מוצ"ש}

מה עלי לעשות במידה ואני מצולם והמקרופון פועל?

מה עלי לעשות אף ללא כל פעולה כל שהיא אך מצד הישארותי באולם?

בכבוד רב

אבשלום

תשובה

אחרי צאת הכוכבים וצאת שבת שזה בדרך כלל ארבעים דקות אחרי השקיעה אפשר לומר "ברוך המבדיל בין קודש לחול" ולהמשיך באוכל ובברכת המזון רק לא לומר בברכת המזון "רצה" ולהתפלל ערבית כרגיל עם "אתה חוננתנו".