שמות בקבלה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/03/02 17:29 יא בניסן התשסב

שאלה

שמעתי שעל פי הקבלה אפשר לדעת דברים על הבן אדם, כמו למשל עם מי מתאים לו להתחתןאו שיש שמות שלא ממולץ לקרא לבן חדש שנולד.

איך צריך להתייחס לדברים הללו?

תשובה

ב"ה י"ג ניסן תשס"ב

לאורי שלום!

קיימים דברים כאלו בקבלה אבל מדובר על מנהגים ואין ממה לחשוש.

מופיע שלא לקרוא לאדם על שם רשע למרות שמצאנו גם תנא שנקרא בשם ישמעאל.
צריך להשקיע מחשבה בשם שיהיה בעל משמעות חיובית ולהזדהות עם הדמות העומדת מאחרי השם.
דבר זה לא נוגע לנישואין כלל ועיקר יש לבדוק את המידות והיראת שמים של בן הזוג ולהתפלל שהזווג יעלה יפה, אדם המאמין בה' לא חושש ולא פוחד.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת