שם פסוק לשושנה וחנה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/05/02 14:32 ד בסיון התשסב

שאלה

רציתי לדעת אם נכון מה ששמעתי?

אמרו לי שכשעולים לשמים צריך לעמוד לפני מלך מלכי המלכים ואומרים פסוק מהתהלים שמתחי באות הראשונה של השם שלי ומסתיים באות האחרונה.

אז רציתי שאם תוכל להגיד לי פס' שמתחיל בשמי ומסתיים וגם של השם חנה.

אם כן אז תודה רבה

בצפיה לביאת הגואל

שושנה.

תשובה

בס"ד

את יכולה לומר גם פסוק שיש בו את שמך המפורש.

לשושנה
את יכולה לומר "כשושנה בין החוחים כן רעיתי בן הבנות".
או "שומר כל עצמותיו אחת מהנה לא נשברה"

לחנה

ספר שמואל א פרק א
(ה) וּלְחַנָּה יִתֵּן מָנָה אַחַת אַפָּיִם כִּי אֶת חַנָּה אָהֵב וַיהֹוָה סָגַר רַחְמָהּ:

ספר שמואל א פרק ב
(א) וַתִּתְפַּלֵּל חַנָּה וַתֹּאמַר עָלַץ לִבִּי בַּיהֹוָה רָמָה קַרְנִי בַּיהֹוָה רָחַב פִּי עַל אוֹיְבַי כִּי שָׂמַחְתִּי בִּישׁוּעָתֶךָ

או "חגרה בעוז מתניה ותאמץ זרועותיה"