שם פסוק למספר שמות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/01/02 07:31 יח בשבט התשסב

שאלה

אנו העובדים בעיתון גלובס גילינו את אתר המקסים שלכם וקראנו כמה מהשאלות והתשובות ונראה לנו מעניין נושא הפסוק שמתאים לכל שם

נבקש לדעת איך מוצאים את הפסוק המתאים למשל ליהודית,יהושוע, מנחם מנדל, מרגלית, שירה-רבקה,תמר-שלומית ויש עוד אבל אם תואילו ללמד אותנו איך מוצאים את הפסוק אנו מודים לכם מאוד

תשובה

בס"ד

יהודית - בספר תהילים פרק קל ז "יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהֹוָה כִּי עִם יְהֹוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת"

מנחם - בספר תהילים פרק ח ג "מִפִּי עוֹלְלִים וְיֹנְקִים יִסַּדְתָּ עֹז לְמַעַן צוֹרְרֶיךָ לְהַשְׁבִּית אוֹיֵב וּמִתְנַקֵּם:

מנדל - ספר תהילים פרק יד ז "מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהֹוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאל

יהושע - ספר תהילים פרק עב יג "יָחֹס עַל דַּל וְאֶבְיוֹן וְנַפְשׁוֹת אֶבְיוֹנִים יוֹשִׁיעַ"

מרגלית - ספר תהילים פרק פד ב "מַה יְּדִידוֹת מִשְׁכְּנוֹתֶיךָ יְהֹוָה צְבָאוֹת"

שירה - ספר תהילים פרק קיט פסוק קסג" שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וָאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי"

רבקה - ספר משלי פרק לא כט "רַבּוֹת בָּנוֹת עָשׂוּ חָיִל וְאַתְּ עָלִית עַל כֻּלָּנָה"

תמר - ספר תהילים פרק צ א "תְּפִלָּה לְמֹשֶׁה אִישׁ הָאֱלֹהִים אַדֹנָי מָעוֹן אַתָּה הָיִיתָ לָּנוּ בְּדֹר וָדֹר"

שלומית - ספר משלי פרק ט ג "שָׁלְחָה נַעֲרֹתֶיהָ תִקְרָא עַל גַּפֵּי מְרֹמֵי קָרֶת" - (אם היה לי יותר זמן הייתי מחפש פסוק אחר לשם שלומית)

איך מוצאים?
מחפשים פסוק שמתחיל באותה אות שמתחיל בה השם של האדם המבוקש ומסיים באותה אות שמסיים השם.
יש ספרים שעושים את העבודה הזאת למשל ספר עוד יוסף חי וכד'. אפשר לחפש דרך מחשב.
אפשר לחפש פסוק שמכיל את השם ממש.
למשל רבקה שבקשתם לעיל יכולה לקחת את הפסוק מספר בראשית פרק כד ס "וַיְבָרֲכוּ אֶת רִבְקָה וַיֹּאמְרוּ לָהּ אֲחֹתֵנוּ אַתְּ הֲיִי לְאַלְפֵי רְבָבָה וְיִירַשׁ זַרְעֵךְ אֵת שַׁעַר שׂנְאָיו"
זה פסוק הרבה יותר מברך. ולכן צריך לשאול את האדם איזה פסוק מכוון יותר אל אישיותו.

בהצלחה