שם פסוק - גלית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/07/02 18:00 כב בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי 2 שאלות:

1. שמעתי לאחרונה על העניין של פסוקים לשמות אנשים (האות הראשונה של הפסוק זו האות הראשונה של השם וגם הואת האחרונה של הפסוק זה האות האחרונה של השם)שיש לאומרם במהלך התפילה.

רציתי לדעת מה המקור לכך, מתי צריך להגיד אותם, ואיפה אפשר לחפש פסוקים?

אני מחפשת הרבה זמן פסוק לשם גלית ורציתי לדעת האם כבוד הרב מכיר פסוק לשם זה?

2. לפני 3 חודשים קנינו לבית צורב.ורציתי לדעת מה אסור לעשות עם הצורב (מבחינת זכויות יוצרים)

בתודה מראש, תמר.

תשובה

לגבי שם פסוק ראי באופן כללי

לגבי השם גלית:
ראי בדברי הימים א פרק יז כה
"כי אתה אלהי גלית את אזן עבדך לבנות לו בית על כן מצא עבדך להתפלל לפניך"

או בתהלים (פרק קיט כ)
"גרסה נפשי לתאבה אל משפטיך בכל עת"

----
לגבי צורב חפשי באתר שם "דיסק" ותמצאי הרבה תשובות בענין זה.
למשל:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3382