שם-פסוק

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/12/01 17:53 כו בכסלו התשסב

שאלה

שלום! רציתי לדעת היכן נמצא הפסוק של השם דיקלה בתורה, כאשר הוא מתחיל באות ד' ומסתיים באות ה'

תודה רבה וחג שמח.

תשובה

בס"ד
שלחתי לך תשובה בעבר לפי שאלתך אך הציק לי שלא הרחבתי כיון שהפסוק של האדם הוא לא רק מה שמתחיל ומסתיים באותם אותיות שמו של שמו אלא גם פסוק המכיל את שמו.
ולכן לדקלה יש פסוק כזה. הוא מופיע בספר בראשית פרק י פסוק כז. שם מסופר על בני משפחת "שם" בנו של נח ואת השולשלת שממנה נבנה בסוף העולם.
שם גם מובא שמך וזה יכול להיות הפסוק שלך "וְאֶת הֲדוֹרָם וְאֶת אוּזָל וְאֶת דִּקְלָה"
זה שם קצת מענין כיון שכל שאר השמות הם שמות גבריים ורק שם זה הוא שם נשי. כנראה שאותה דקלה היתה מאוד משמעותית שהתורה ראתה לציין את שמה במיוחד.
כל זה כמובן לא מחייב שזה פסוקך, וכמו שכתבתי במכתב הקודם את יכולה לחפש פסוקים אחרים בתורה ששמך מופיע שם או שמתחילים ומסיימים באותיות כמו שמך.
שלום