שליטה על המחשבות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 03/06/02 15:56 כג בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב קרים

במכתב מסוים אמרת שיש שיטה לשלוט במחשבות לפי חז"ל ולא מלמדים אותה בבי"ס האם תוכל להרחיב איפה ניתן למצוא אותה ואיך אפשר ללמוד ועוד פרטים חשובים??

תשובה

איני זוכר שכתבתי על כך, אעפ"כ זה נושא שחז"ל הרבו לעסוק בו, משום שמחשבות שליליות מלוות כל אדם, אחד יותר ואחד פחות. היסוד הראשי הוא לדעת שהאדם בעל הבית על מחשבותיו. ברצותו מקרבן וברצותו דוחן, ברצותו פותח וברצותו נועל. גם כאשר מסתננת מחשבה, ניתן וצריך להסיתה מיד לכיוון חיובי.
בספר התניא הרבה לעסוק בנושא זה, ושם הוא מסביר נקודה נוספת והיא, שעל האדם להיות "שמח בחלקו" כאשר פוקדות אותו מחשבות שליליות, כדי לקיים פרוש וקבל שכר". שבזה שנמנע מלעבור על הלאו של "ולא תתורו אחרי לבבכם" וכו', אין הוא נופל ממי שמקיים מצוה, כהדרכת חז"ל בקידושין (לט:) "ישב ולא עבר עבירה, נותנים לו שכר כעושה מצוה". ובכל זה כדאי לעיין בספר התניא פרקים יב, יג, יד, כז.