שליחות

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/03/02 16:31 כח באדר התשסב

שאלה

שלום!!!

קוראים לי עדי אני לומדת ביישורון

העינין קצת דחוף אז בבקשה...

לפי היהדות תמיד שאדם נפטר אומרים שהוא סיים את תפקידו בעולם- זה קצת מלחיץ אותי כי אני דיי פעילה בהרבה תחומים ואנשים יודעים זאת כל פעם שאין מתנדבות ודברים כאלה מנדבים אותי ויש גם הדרכה, גרעין, וגם התנדבות עם עיוורים ועוד כל מיני דברים מזדמנים חלוקת דגלים...(אין כוונתי להשוויץ כאן במעשי הטובים)

שאלתי היא אם זה שאני עושה כ"כ הרבה דברים כרגע אומר שאני אמות חם וחלילה בגיל צעיר כשאסיים את שליחותי?ולמרות שאף אדן לא יודע את תפקידו בחיים אבל תמיד בהלויות אומרים שאותו אדן מילא את תפקידו בעולם הזה וכו'

העינין דיי דחוף כי לאחרונה התחלתי לחשוב על דברים כאלה וזה מעורר בי קצת פחד או שיכול להיות סתם אומרים את זה על כל אדם שנפטר

אודה לך אם תעני

עדי

תשובה

ב"ה

ברכת ה' עלייך!

ולמה שלא נחשוב שהשליחות היא למאה שנה? למאב ועשרים שנה?
ומי יודע מהי השליחות?
ואולי לכל אחד כמה וכמה "שליחויות" שונות, כשהאחת רודפת את חברתה?
ואולי, השליחות היא בתחום המידות או היחס לזולת ולא ב"תפקיד" כזה או אחר?
ואולי כל אחד מאיתנו - על פי מידת הלהיטות שלו - מגדיר את אורך השליחות ומשמעותה?

סוף דבר,

עלינו לעסוק בחיוב, להאמין בחיים במובנם הרוחני והמשמעותי, להמשיך ולצעוד, קדימה, ולא לעצור.

ומתוך אמונה גדולה, תזכי בעז"ה לברכה גדולה.

בברכה,

שי