שכינה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 03/08/02 22:14 כה באב התשסב

שאלה

יש מקומות בהלכה שמוזכר בהם ביטויים כמו "שכינה בימינו" כמו לגבי נפילת אפיים, ובעוד מקומות שאני לא זוכר כרגע, שכתוב בהם שהשכינה כאילו נמצאת במקום מסויים.

מה הכוונה? הרי שכינה שורה בכל מקום?

בתוד"מ

תשובה

יאיר שלום,

הכלל הוא:"כל בי עשרה שכינתא שריא"(סנהדרין לט,ע"א).
הגמרא שם מספרת שהקיסר שאל את רבן גמליאל,אם אתם אומרים שבכל מקום שיש עשרה שם נמצאת השכינה,כמה שכינות יש?
קרא רבן גמליאל לשמשו של הקיסר והכהו על צוארו,ושאל אותו מדוע זה הוא מניח שהשמש תיכנס לביתו של הקיסר.
השיב לו הקיסר שהשמש על כל העולם מצויה,ובין השאר היא מאירה גם אצלי.אמר לו רבן גמליאל ומה השמש שהיא אחד מאלף רבוא שמשים שלפני הקב"ה,שורה בכל העולם,השכינה של הקב"ה על אחת כמה וכמה.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני