שירת פסוקים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 06:47 כו בטבת התשסב

שאלה

האם מותר לשיר פסוקים?

האם מותר ללמוד ולהגיד פסוקים בע"פ?

תשובה

בס"ד
אם המטרה היא השיר והפסוק הוא חרוז טוב וכד' על זה כתוב במסכת סנהדרין דף קא/א
"תנו רבנן הקורא פסוק של שיר השירים ועושה אותו כמין זמר והקורא פסוק בבית משתאות בלא זמנו מביא רעה לעולם מפני שהתורה חוגרת שק ועומדת לפני הקדוש ברוך הוא ואומרת לפניו רבונו של עולם עשאוני בניך ככנור שמנגנין בו לצים"

אבל כשהענין הוא התקרבות לה' הרי זה בדיוק מה שעשה דוד המלך בשעתו. וודאי מותר.

מי יודע?

הלב יודע את האמת. וגם מהקשר הענין רואים אם זה כינור של לצים או עבודת הקודש.

לשאלה השניה - אם זה פסוק ששגור על הלשון - מותר, אם זה פסוק שאינו שגור - אסור לומר בעל פה דברים שבכתב.

שהתורה חוגרת שק ובוכה לפני ה' ואומרת עשוני בניך ככלי