שירות לאומי - דחוף!

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/09/02 22:20 ח בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני משרתת שירות לאומי שנה ראשונה וברצוני לשאול 2 שאלות הנוגעות לכך:

1. אני גרה בבית, וכדי להגיע למקום השירות, עלי לקום מוקדם בבוקר - רבע לשש. לכן, אני "מוותרת" מראש על תפילת שחרית ומתפללת במקום מנחה/ערבית. האם הדבר בסדר מבחינה הלכתית?

2. האם עלי להפריש מעשר לצדקה מהמשכורת של השירות לאומי?

בתודה מראש וגמר חתימה טובה!

תשובה

ב"ה

שלום לך

1. ברמה ההלכתית הפשוטה, הדבר תלוי בכמה תפילות קבלת על עצמך להתפפל שהרי ידוע לך שיש מחלוקת בענין. ואם שאיפתך היא להתפלל שלש תפילות ביום הרי שבשעה שאת קמה עלייך לומר ברכות השחר וכו' ואח"כ לכשתגיעי למקום העבודה הרי שתוכלי להקדיש 10 - 15 דקות לאמירת קריאת שמע וברכותיה.

2. אין חובה להפריש למעשר צדקה כיוון שאין זו משעורת אלה תמיכה של מדינת ישראל כדי לאפשר לך להתנדב. אולם, אם תחליטי להעניק מכספך לצדקה הרי יש בכך ביטוי למצוות צדקה ויישר כוחך.
ובכל מקרה, בשם ההרגל, ראוי שכל אחד יתו מכספו לצדקה ולו מעט כדי לא להיות רק מן הנוטלים אלה גם מן הנותנים.

ביקר,

שי