שירות לאומי אחרי הגירוש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/08/05 21:54 יח באב התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

בעוד כמה ימים אני אמורה להתחיל שירות לאומי.

הגירוש של היהודים מגוש קטיף ומצפון השומרון גרם לי ליאוש גדול מהעם הזה. שנים אנחנו תורמים ונותנים את כל כולנו וזה מה שמחזירים לנו? בהתחלה היה לי מוטיבציה עצומה לשרת אבל היא מיום ליום רק יורדת.

תשובה

בס"ד

אם השירות הזה יחליש אותך רוחנית - זה באמת לא במקום. עם ישראל צריך אותך חזקה ועוצמתית.
ההנהגה הנוכחית של המדינה כבר לא ראויה. היא גמרה את תפקידה.
תודה רבה!

עכשיו את צריכה להיות זאת שמביאה תרבות.
זאת שמלמדת
זאת שאומרת
זאת שמסבירה
זאת שמדריכה
זאת שמגדלת אנשים
שמתווה להם דרך
שמראה להם את הכיוון
שנותנת להם עוצמה.

את צריכה לגדל דור של ילדים,
את צריכה ללמד תלמידים,
את צריכה לשדר אמונה.
להתוות דרך חדשה.
בשביל כל זה את צריכה להיות חזקה מאוד כי אין מי שיעשה את זה במקומך.

אם את הולכת לשירות לאומי לשרת את המשטרה או את הצבא - חבל לך על הזמן. תתפטרי משם כמה שיותר מהר. זה רק יחליש אותך.

אבל אם את הולכת לחנך - תלכי ביתר שאת וביתר עוז. רק שזה יהיה במקום שלא תפגעי רוחנית,

אנחנו צריכים לזרוק את כל התרבות החילונית לפח האשפה של ההיסטוריה. ולתת להם תרבות יהודית שורשית. משהו חי וקיים. משהו טהור ונקי. משהו אמיתי אמיתי.
אם את יכולה לתת את הדברים הללו - תני.

וגם את אין לך את היכולת לתת את הכל במלוא העוצמה הנדרשת - הנתינה שלך היא הרבה יותר טובה מכל נתינה של משרד החינוך ופקידיו (?) הם שמזמן שכח את התפקיד החינוכי שכחו מה היא ציונות. מהם ערכים. הם מתמקדים בעץ הדעת בלבד.

ראי שיש לך שליחות. לא של המדינה. אלא של העם. של אלוקיו. של כל הדברים האמיתים.

בהצלחה