שירות בצהל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/03/02 15:55 יא בניסן התשסב

שאלה

שלום רב !

כבודו הייתי רוצה לדעת האם יש באילו שאינם משרתים בצהל ובכוחות הביטחון בטענה שתורתם אמונות עבירה על "לא תעמוד על דם רעיך" שכן אנשים מדממים למוות ויש צורך דחוף בעוד כוחות

בתודה מראש

וחג שמח

שלומי

תשובה

ב"ה י"ג ניסן תשס"ב

לשלומי שלומות!

קיימת חובה הלכתית לשרת בצה"ל חובה זו נובעת ממספר מקורות וביניהם גם החיוב של "לא תעמוד על דם רעך" ברור שקיים הבדל בין מי שרואה אדם הזקוק לעזרה לפניו ולא מושיט לו עזרה הוא עובר על איסור זה, ובקשר לשרות הצבאי החיוב הוא יותר כללי, אבל ניתן לגם מאיסור זה למצוא סימוכין לחיוב להתגייס לצה"ל תמיד ובייחוד בתקופה זו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת