שירה משותפת של בנים ובנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/09/01 21:07 טז באלול התשסא

שאלה

האם מותר שבנים ובנות (בקבוצה) ישירו יחד א. שירי קודש? ב. סתם שירים?

דניאלה

תשובה

שלום דניאלה,
יש איסור לגברים לשמוע קול של אשה שרה כדברי הגמרא בברכות כד,א : "קול באשה ערווה", וכמו שנפסק בשו"ע או"ח סי' ע"ה, סעיף ג', וכן הסכימו כל הפוסקים.

המציאות של בנים ובנות ששרים יחד ואפילו שירי קודש בעייתית מאד, והעושים כן מסתמכים על הפסק של שו"ת "שרידי אש" (חלק ב' , סי' ח', ובהוצאות החדשות חלק א', סי' עז' - כדאי לעיין בפנים).
התשובה הזו נכתבה למנהלי תנועת הנוער הדתית "ישורון" בצרפת שנועדה לעצור את הסחף ולהציל את הנוער היהודי מטמיעה והתבוללות בגויים, דבר שהיה מצוי אז מאד.
כדי לבלום זאת, הקימו את תנועת הנוער הזו, שהתכנסו בה צעירים וצעירות יהודיים, ועל ידי כל מיני פעילויות משותפות ושירה של שירי קודש יחד, הצליחו ליצור קצת גאווה יהודית והרגשת אחווה ושיתוף, ולהקטין בזה את ההתבוללות.
כמובן שאין להקיש מכאן לכל מקרה ולהתיר באופן גורף, בפרט שיש מן הפוסקים שאסרו בכל מקרה.

לכן, יש צורך בהכרעה של רב פוסק הלכה המכיר את המציאות הספציפית שלכם, ועל פי זה יוכל להכריע האם יש מקום להתיר את הדבר.
(ניתן לעיין בספר "קדושים תהיו", של הרב שמואל כ"ץ, עמ' 89, סעיפים ח,ט ובהערות).

כל טוב
חברים מקשיבים