שיער פזור בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/10/03 17:56 ח בתשרי התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום!

יש לי שאלה: יש לי שיער תלתלים שמגיע טיפה אחרי הכתפיים, בדרך כלל אני עושה חצי קוקו כל יום ,ובשבת פזור עם סרט ,ואני לא יודעת אם זה צנוע לעשות כך בשבת מפני שמצד אחד זה שבת וזה כיף לעשות משהו מיוחד אבל מצד שני אני לא בטוחה שזה צנוע ללכת פזור ,כי לפעמיים השיער עף ברוח וגם אני לא רוצה שאנשים יסתכלו על החיצוניות שלי יותר מהפנימיות אבל קשה לי בשבת ללכת אותו דבר כמו בכל יום אודה לך מאוד עם תענה לי .

תשובה

בס"ד

יש ציווי אלוקי שמפורש בדבר הנביאים "וכבדתו מעשות דרכיך", ופירשו חכמים במדרש תנחומא (בראשית פרק ב') שלא יהיו בגדי יום השבת כבגדי יום חול, ושיש לתת ביטוי חיצוני ליום השבת.

עם כל זאת עדיין יש חיוב לשמור על צניעות כפי שכתבת. וענין זה של שיער פזור הוא במחלוקת בין הפוסקים. ובכל עניני צניעות וקדושה ורוחניות אנחנו תמיד שואפים ליותר.
ראי:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=17677

בכל מקרה ברור לחלוטין שאם שיער פזור גורם לגברים להרהר אחרייך - בודאי זה לא נכון לעשות כן.

משום כך כדאי שתשקיעי בביגוד מהודר יותר לכבוד השבת (וגם אז להקפיד על כללי הצניעות הידועים) ולהמשיך לאסוף את שערך.

בהצלחה