שיעור של בנות לפני בנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/08/03 07:48 ו באב התשסג

שאלה

האם ישנה בעיית צניעות כאשר בת מעבירה שיחה בפני נוער מעורב במסגרת פעילות סניפית של תנועת נוער? יש לציין שהשיחה היא בנושאים תורניים

תשובה

בס"ד

תלוי בלבוש.
תלוי בסגנון.
תלוי בתנועות.

אם זה גורם להתבונן בה יותר מידי, אם זה גורם אפילו לבחור אחד לחשוב עליה, להסתכל בה, ואולי לחשוב מחשבות אסורות - אסור.

ובאופן כללי זה יכול לפעמים להיות חיובי. אבל אם נתיר לבת אחת שעושה את זה כראוי - לא בטוח שכולן תעשינה את זה כראוי. איך תבדיל ותאמר לזאת מותר ולזאת אסור.
יש בזה חשש של הלבנת פנים. וכמה פעמים חכמים נהגו לעשות לכולם דין אחד למנוע הלבנת פנים למשל שהרב מברך ברכות בחתונה על מנת למנוע בושות מחתן שאינו יודע לברך ברהיטות.

כך גם כאן כדאי להתחבש בבנות שאולי לא שמות לב ועלולות להפגין נשיות בוטה או מסווה תוך כדי העברת השיעור.

העובדה שזה שיעור תורני רק מחריפה את הבעיה ולא פוטרת אותה.

למעשה צריך לתהיעץ עם רב קרוב ומוסמך שמכיר את המצב היטב.

ו