שינוי שם בגלל התנהגות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/07/19 14:26 כח בסיון התשעט

שאלה

שלום לרב,

בני בן 8.5 שמו ענבר ושם נוסף ע"ש סבא שנפטר ממחלה פתאומית עמ-רן

אנו חווים איתו קשיים בכל תחום .

אשמח לדעת האם כדאי לתקן/להחליף את השם ואם בכלל זאת הבעיה.

תודה

תשובה

לשואלת שלום

ראשית יש לדעת כי זהו אכן גיל לא פשוט, אשר לעיתים מלווה בקשיים, והם חלק מאתגרינו כהורים.

הצעתי לכם היא לגשת לייעוץ מקצועי בנושא חינוך ילדים וחוסן משפחתי. תחום זה הינו מפותח מאוד וראיתי מספר מקרים לא מבוטל בהם הוא עזר פלאים.

החלפת שם לא תמיד מומלצת, בטח בגיל מתקדם כזה בו הילד רכש חברים רבים והדבר עלול לבלבל אותו ולהעמידו בנסיון חברתי לא פשוט.

(מקורות: דרכי משה יורה דעה סימן שלב סעיף ב*)

בהצלחה רבה. יהי רצון שתזכו לגדלו בשמחה ובנחת למעשים טובים ואושר גדול. אמן.