שינה ללא בגדים מתחת לשמיכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/09/03 10:22 כ באלול התשסג

שאלה

שלום!

ברצוני לשאול שאלה:

בהלכה, אסור שגבר יראה אותי לא צנועה, אבל כשאני מתכסה(ישנה) יש את הענין של "שיויתי ה' לנגדי תמיד" ביני לבין הקב"ה. האם צריך ללבוש בגדים צנועים גם כשאני ישנה?

תשובה

בס"ד

מהדין אינך צריכה להיות לבושה מתחת לשמיכה שהיא כמו בגד. אבל בתוך החדר את לא יכולה להסתובב כמו במקלחת אפילו אם הוא נעול כמו מקלחת. רק עם מגבת גדולה או חלוק מגבת.

למרות האמור לעיל - ראוי לאדם להוסיף קדושה על קדושה וללבוש בגד שמפריד בין הלב לערוה. וחסידים קושרים "גרטל" לפני התפילה לשם כך.

אלה שלא לובשים "גרטל" - סומכים על כך שבתחתונים יש גומיות שמפרידים בין הלב לערוה - ואז קטן החשש שהלב יהרהר בערוה כל הזמן.

אם את מרגישה שהשינה ללא בגדים מתחת לשמיכה גורמת ללב שלך להרהר בערוה. או שזה מונע ממך מחשבות קודש - ליבשי תחתון או בגד שיפריד בין הלב לערוה. כך גם החלומות יהיו יותר בקדושה כמו תפילה.

בהצלחה