שימוש בתוכנה לא חוקית

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/07/02 06:38 ח באב התשסב

שאלה

שלום.

בקרוב אני מתכוון לרכוש מחשב חדש.

ואני מתחבט בשאלה האם לקנות תוכנת-חלונות

או להתקין את התוכנה ממישהוא אחר (לא-חוקי).

הבעיה שלי היא שאת התוכנה הזאת חייבים כדי להשתמש במחשב בימינו ולכן גם אין צד להתיר (מכיוון שיכול להיות שגם ככה לא הייתי קונה אותה) ועל כן אני רוצה לרכוש אותה אך בגלל שלחברת microsoft המפיצה את התוכנה יש מונופול בארץ הם גובים סכומים מאד גדולים בעבור התוכנה. מה ניתן לעשות??

והאם יהיה מותר לי לקנות עותק אחד בעבור כמה מחשבים בביתי?

תשובה

ב"ה

שלומות
1. אין מוצא. לא צריך לגזול גם אם חברת מייקרוספוט גובה מחירים מופרזים. אתה חייב לרכוש תוכנה ברשיון.

2. כיוון שאינך לקוח עסקי אינני רואה בעיה שתשתמש באותה תוכנה לכל המחשבים שבביתך.

בברכה,

שי