שימוש בכלים שהודחו בשבת באיסור

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 13/04/02 16:30 א באייר התשסב

שאלה

הוריי אינם מקפידים על שמירת שבת כהלכתה, לצערי הרב.

הם מפעילים את מדיח הכלים בשבת, ועל אף שהערנו על כך שזה אסור, עדיין הם ממשיכים.

שאלתי היא, האם בארוחת הצהריים מותר לאכול מהכלים שנשטפו במדיח, האם זו הנאה מחילול שבת של יהודי?

תשובה

ב"ה ב' אייר תשס"ב

לענת שלום!

איסור הנאה מחילול שבת קיים רק כשלא ניתן להנות מן הדבר ללא חילול השבת כמו אדם שנהנה ממאכל שבושל בשבת בדבר שללא בישול לא ניתן לאכלו, אבל אם היה ניתן להנות מן הדבר ללא חילול השבת אין איסור, ולכן בנוגע לשאלתך כיוון שניתן גם לשטוף את הכלים ללא הפעלת מדיח הכלים, למרות שהמדיח הופעל באיסור אין בעיה הלכתית להשתמש בכלים.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת