שילוח הקן - למה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/08/02 22:57 ה באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום

הבוס שלי בעבודה שאל אותי על פשר

מצוות שילוח הקן ולא ידעתי מה לענות לו.

האם כבוד הרב יכול להסביר לי את פשר מצווה זו?

תודה מראש

דוד

תשובה

המציאות היא שבני אדם אוכלים בעלי חיים. זו מציאות עצובה שירשנו אותה מאז קילקול דור המבול. לפני כן היה אסור לאכול בעלי חיים. ורק כשבני אדם התחילו לאכול אחד את השני. ולחיות חיי אישות עם בעלי חיים – הוצב ההבדל בנינו לבניהם והותר לאכול אותם כאקט חינוכי ללמד מהו ההבדל.
אם אתה מעל הקילקול – אל תאכל בעלי חיים!

במציאות הזו שאוכלים בעלי חיים צריך לעשות זאת ברחמים. אי אפשר לצוד אם ובנים ביחד.
אם אתה לוקח אם עם בניה – היא בצער מתמיד ואיום. צריך לדעת שרחמים של כל בעל חיים על צאצאיו היא לא פחותה מרחמי אם על ילדיה. וכשאם רואה את בניה שבוים ונאכלים – היא מצטערת צער עצום. למה לצער אותה?
אם אתה לוקח רק אותה – הצאצאים יחכו לאוכל לשוא וימותו ברעב.
אם אתה משלח את האם ולוקח את הבנים - היא חיה שלא בצער. ואתה שבע.
פשוט.

יש עוד הסברים יותר כבדים בענין זה – אבל כולם בנוים על הפשט הזה.