שיחות נפש של רב עם בנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/02/02 12:05 טו באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שי פירון שלום וברכה!

הרב של האולפנא שלנו מאוד קרוב לבנות אולפנא,

הוא ממש מדבר איתנו שיחות נפש. ומיעץ לנו וכו'

ומזמין בנות בכל עת שירצו לבוא לדבר איתו,

אפילו על חשבון זמנו הפרטי,

השאלה שלי, האם זה מותר? והאם יש חשש שזה יגרום לקשר יותר מדי חזק?

האם זה הכרחי לגבינו או לגביו?

אשמח מאוד אם תענה לי על שאלתי בכבוד

אני.

תשובה

ב"ה

שלומות!

כל הכבוד לרב האולפנא. בימינו לשיחה האישית משמעות עמוקה בכל התהליך החינוכי. לבירור האישי יש משקל גדול משום שהוא מסייע ללבן את הבעיות שלי מתוך ההקשר של חיי, משפחתי כשרונותי וגם...בעיותי.
לכן, יש לשמוח שנפל בחלקכן הזכות למחנך הרואה בשיחות כאלה ערך חשוב.

לכן, השיחות מסוג זה הן הכרחיות. אם יש דמות נשית שמסוגלת לספק את אותם צרכים, בעומק, ברצינות ובהיקף, בודאי שרצוי לשוחח עימה אבל אם אין, אין כל איסור לשוחח עo הרב.
אני בטוח שהרב מקפיד על כל כללי ההלכה וניתן לקיים קשר מסוג זה תוך הקפדה על כל כללי ההלכה.

החשש, קיים שהרי אין אפוטרופוס לעריות אבל זהו חשש רחוק. מי שבא לעסוק בחינוך בנות, מקבל על עצמו שורה של סייגים שנועדו למנוע תקלות מעין אלה. אם הבעיה היא מצידך, הרי שראוי שתמנעי מקשר אישי כזה. הוא לא בריא. המפגש עם הרב הוא על רקע חינוכי ורוחני.

והעיקר, המשיכי להיוועץ בכל מי שיסייע לך לחיים מלאי אורה ותורה.

בברכה,

שי