שיחות באינטרנט עם בן חילוני

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/04/02 16:03 יט בניסן התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני יודעת שקשר עם בנים שלא למטרות חתונה אינו רצוי, ומשתדלת ללכת לפי זה,(אני בת 16)

אך זה כבר כמעט שנה שאני מדברת עם בחור חילוני באינטרנט. מעולם לא נפגשנו וזה גם ממש לא בתכנון. אנחנו רק משוחחים על דברים יומיומי'ים (לעיתים גם על יהדות),

אך לפעמים הוא מתבטא בדברים גסים (אע"פ שאני מבקשת שלא יעשה זאת).

זה גרם לי לתהות- האם שיחות אלו אינן רצויות, או אסורות הלכתית? האם עלי להפסיק לדבר איתו?

בתודה-

תשובה

ב"ה

מועדים לשמחה!

קשה להתבטא במונחים של "מותר" ו"אסור". אבל, ברור לי שזה לא רצוי. ברור לי שזה לא נכון.
כל דבר צריך להבחן במסגרת השאלה: לאן זה מוביל? מה התועלת שיש בכך? למה לעשות את זה? רק אם מסוגלת להגדיר מטרה הרי שיש מקום לדון בכך. ככל הנראה לי אינני מוצא תועלת מלבד הסתמיות שבדבר.
לכן, השתדלי להפסיק קשר זה.

דרך אגב,

אף שהדגשת שאין לך בעיה כזו, ברצוני להדגיש שידוע לי על א ס ו נ ו ת שארעו כתוצאה ממפגש שהיה לבנות עם דמויות עלומות איתם שוחחו שיחה תמימה באינטרנט.

בברכה,

שי