שיחות אישיות עם חניכות בוגרות

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/05/02 21:20 ג בסיון התשסב

שאלה

שלום הרב!

אני מדריך קבוצה קטנה מאוד של חברה (6 חברה) אשר מורכבת מבנים ובנות.

החניכים שלי הם בגילאי שביעית שמינית בעוד אני בשיעור ב'.

אחת החניכות שלי שאלה אותי האם מותר לבת לנהל שחנ"שים עם בנים, לכאורא נראה פשוט אלא שיש לי הרבה בעיות עם תשובה הלכתית בקשר לזה:

א:אם אני אביא לה פסק הלכה שאסור:

1.אני מאבד קשר עם חניכה בגלל שאני לא אוכל ליצור איתה קשר אישי שחשוב מאוד כאשר אתה מדריך 6 חניכים.

2.החניכה תאבד קשר עם הבנים בקבוצה ותגרום למין פילוג בקבוצה (כל אחד הוא משפיע כי הוא שישית מהקבוצה)

3.אני מנהל שיחות נפש עם בנות (חניכות אחרות ובנות מחוץ לסניף) איך אני יוכל להמשיך את זה (אני חושב שזה חשוב לי אישית) אם בתור מדריך אני אמור לשמש דוגמא אישית ושאני מביא פסק של רב אני אמור להישמע לו בתור סמכות של מדריך!

ב:מכיוון שאי אפשר לדון כל פעם בכל מקרה לגופו אבקש אם הרב יוכל לשרטט לי בקווים כלליים מה הם גבולות ההיתר(אם יש כזה) או האיסור(אם זה פסק ההלכה)

ג:תודה מראש!

תשובה

ב"ה

שלומות!

ברמה העקרונית, אל תפרק את השבט.

תשובתי איננה תלויה אלא בך!
אם אתה מכיר את עצמך ויודע שהעובדה ששיחות אלה הן רציניות, תוכל להרויח תועלת רבה, הרי שחשוב שתפיץ תורה בסניף. עשה זאת תוך הקפדה יתירה על הלכות ודאג שישימו לב עד כמה חשובה לך ההלכה כמו גם הרצון להתגדר בקדושה:
1. הקפד שלא לדבר אם יש בכך חשש יחוד.
2. לא חייבים לדבר ב1:00 בלילה.
3. השתדל לא לשוחח עם בנות על נושאים הקשורים בצניעות. זה לא צנוע שאתה תדבר על כך.
4. אל תהפוך את זה לאידאל. הסבר שזה אילוץ.

בברכה,
שנזכה להגדיל תורה ולהאדיר,

שי