שיחה באימייל

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/05/02 12:08 כו באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום,

אני מתכתבת באימייל עם אנשים שאני מכירה.

רציתי לשאול האם יש איסור כלשהו לדבר באינטרנט עם אנשים מחוץ לארץ(אני מתכוונת לבנים) אם אין שום כונה שהקשר הזה ימשיך הלאה לנישואים, אלא סתם שיחה בין ידידים (כאשר אותה שיחה בדיוק יכולה להתנהל גם עם בת)- כמו שיחה עם ידידים מבני עקיבא?

זוהי רק שיחה פשוטה ואין בה שום דבר פסול,

אך עדיין רציתי לבר שאני לא עוברת על שום דבר- כי אני לא רואה שום דבר לא בסדר עם זה.

מיכל

תשובה

ב"ה

אינני יודע אם יש לבחון שאלות כאלה במונחים של מותר ואסור. יש להשתדל להרבו תבקדושה ובטהרה. אינני בטוח שצעד זה תורם במשהו לעיצוב הזהות האמונית שלך. למה את עושה את זה? מה גורם לך לשוטט בצ'ט? האין בכך ביטוי לחולשה? מה את מחפשת בשיחות אלה?
לכן, אני לא בטוח שהתשובה צריכה להיות בסגנון של אסור/מותר. כדאי שתשאלי את עצמך, ביושר, מה המטרה של השיחות הללו? מהיכן נובע הצורך? מה את רוצה להשיג?!

או אז, תוכלי לענות על שאלה זו ברצינות ובאחריות גדולה יותר.

בברכה,

שי.