שידוך

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/05/02 11:11 יט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום!

האם מותר לסרב לשידוך?

ידוע לי שאם יודעים שיש סיכוי טוב שהשידוך יעלה יפה, אסור (או רצוי מאוד מאוד) לא לסרב, אבל האם ישנן נסיבות שמותר גם במקרה כזה לסרב?

במקרה שלי מדובר בסיבה של לימודים - אני מרגישה (בכנות), שרק אחרי שאגמור ללמוד מקצוע (או כמעט אגמור)אני אוכל להקדיש את תשומת הלב הראויה לחתונה. הדחיה הזאת היא דווקא מפני שאני מרגישה מחוייבות רבה לנושא (החתונה), ורצון להקדיש לו את מירב הזמן. עכשיו, כשאני לומדת אני עסוקה בלימודים, ואם אתחתן בוודאי אקדיש להם פחות זמן, וכמו שאני מכירה את עצמי יבוא היום ואני ארגיש "פיספוס". לימודים בשבילי הם חלק מהמימוש העצמי בדרך לתרום לחברה, וני מרגישה צורך חזק לתרום כמה שאני רק יכולה, בעז"ה.

שני הנושאים החשובים הללו קצת מתנגשים זה בזה, בתקופת החיים בה אני מצויה (אני בת 21). ולכן שאלתי היא האם מותר לי,(מתוך רצון כן להגישים את שתי השליחויות בצורה השלמה ביותר) להקדיש עכשיו את זמני ללימודים ובשנה האחרונה ללימודי לפנות מקום לשאלה החשובה באמת (חיי נישואין),

כמו שכבר ציינתי, על מנת להגשים אותה מתוך רציה, ומתוך הרגשת שלמות פנימית אמיתית. ואם הדחיה אפשרית, האם היא אפשרית גם במקרה שמציעים הצעות שידוך?

כדי להרגיש שדברי הובהרו כראוי, אזכיר שוב, שהדברים נשאלים מעומק הלב, ומתוך רצון אמיתי לתרום את חלקי בשני התחומים.

כתבתי את הדואר האלקטרוני שלי - בבקשה אל תפרסמו אותו (נראה לי שאתם לא מפרסמים ולכן אני מוסיפה את ההערה הזאת ליתר בטחון).

בהזדמנות הזאת אני רוצה להודות על ההזדמנות שאתם נותנים לשאול, בזכותכם שאלות רבות שלא היו נשאלות, נשאלות.תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום לך!

1. אין ספק שלא ראוי ולא נכון להתחיל ולהפגש עם בחורים לפני שמתפנים לכך מבחינה רגשית, לפני שנוצרת המסוגלות לתת את עצמך לתהליך, לחיפוש, לעומק המשמעות המתלווה לכגון אלה.

2. יחד עם זאת, אין לי ספק שלמצוא חתן זה לא פעולה אוטומאטית אלא פעולה רצינית שצריך להשקיע בה רבות. האם את חושבת שניתן לחלק את החיים המהותיים האלה למשימות מוגדרות כך שמיד שתסיימי את הלימודים תמצאי חתן וכו'?

3. אני כן הייתי מתחיל לשמוע הצעות, ואפילו מנסה פעם אחת להפגש כדי לבחון את ההתמודדות שלי עם שתי המשימות שאינן סותרות אחת את השניה מתוך תקוה שמכל זה יצמח טוב ולקיים מה שנאמר: "תמים תהיה עם ה' אלוקיך".

4. ובכלל, כבר הזהירנו בעל חובת הלבבות : "הזהירות צריכה זהירות" וכוונתו שעלינו להשמר מזהירות ותכנון יתר. צריך לדעת "לזרום" עם החיים ולהפיק את מירב התעלת.

בברכה,

שי