שיבוט גנטי

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 19/05/02 11:30 ח בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום, ברצוני לדעת מהו יחוסו של המשובט, כלומר, יש לו הורים? מי הם? הוא נחשב כבנאדם? וכל מה שכולל היחוס שלו.

בכבוד רב, רותי.

תשובה

ב"ה ג' מנחם-אב תשס"ב

לרותי שלום!

בשיבוט גנטי אם מדובר בשכפול תא של האב המושתל ברחמה של האם, נראה שיהיו לאותו ילד הורים, למרות שהתכונות הגנטיות הם של התא שנלקח מהאב, והאם היא כמו אם פונדקאית, גם באם פונדקאית למרות שאין הכרעה ברורה בין הפוסקים קיימת נטיה לקשרו לאם היולדת ולא לבעלת הביציות.
אם ההפריה של האשה תהיה מתא שנלקח ממנה, תוצר פה משפחה חד-הורית טבעית לכתחלה, זו סיבה לאסור דבר זהכיון שמכניסים ילד למציאות לא טבעית בהעדר אב. למרות שלצערנו יש מקרים של אסון ל"ע אבל לכתחילה מי נותן לנו רשות לעשות זאת.

לגבי היותו של העובר אדם, נראה שהוא יהיה אדם, ניתן לעיין במאמר של הרב שפרן בקובץ תחומין חלק י"חעמ' 156.

בברכת התורה
בניהו ברונר
צפת