שטר שידוכין ספרדי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/04/02 01:06 י באייר התשסב

שאלה

האם יש לכם נוסח שטר שידוכין ספרדי?

תשובה

סדר השידוכין

ממלאים אבי החתן והכלה את שטר השידוכין על פי התנאים שהסכימו בניהם בלי לחתום עליו עדין.
מקבלים קנין סודר על ההתחיבות הזאת מאבי החתן והחתן, מאבי הכלה והכלה, ואם ישנם ערבים, גם מהערבים.
אם ההורים לא נמצאים יכול להתחייב במקומם אדם אחר.
אחר כך חותמין על השטר כל המתחייבים.
נהגו שאבי הכלה נותן מתנות לחתן, ואם החתן נותנת מתנות לכלה.
כדי שלא להכנס לחששות בענין סבלונות וקידושין מקפידים שרק אם החתן או אשה אחרת תתן מתנות לכלה ולא שום גבר אחר.

נוסח השטר

אור ליום _______ , _______ לחודש ________ שנת ________. בפנינו עדים חתומים מטה נעשו ונגמרו השידוכין של הבחור __________ בן ___________ יצ"ו עם הכלה כלילת יופי ויעלת חן ___________ בת ___________תבורך מנשים באהל.
על פי התנאים האלו שהתנו בניהם והם תנאים גמורים שרירים וקיימין כתנאי בני גד ובני ראובן ואלו הם: נתחייב החתן הנזכר מו"מ בחוב גמור ושלם ובקנין גמור ושלם במנא דכשר למיקני ביה כתקנת חז"ל שלא לשדך ושלא לקדש לשום בת ישראל כי אם לכלתו הנזכרת. גם נתחייב בכל תנאי הכתובה כמנהג העיר.
מצד הכלה נתחייבה גם היא בחוב גמור ושלם ובקנין גמור ושלם במנא דכשר למיקני ביה כתקנת חז"ל שלא להשתדך ושלא להתקדש לשום בר ישראל כי אם לחתנה הנזכר לעיל.

התנאים שהתנו ונתחייבו בהם הם אלו:
מצד החתן ____________________________________________________________
מצד הכלה ____________________________________________________________

סכום הכתובה _________________________________________________________

זמן החופה יהיה בעזרת ה' _________________________________________________
ומעתה ומעכשיו נתחייב החתן הנ"ל לכלתו בסך ____________________________ חוב גמור ושלם לדעת חכמי ורבני ספרד ז"ל ולא יפטר מחוב זה כי אם אחר כניסתו לחופה עם כלתו הנזכרת וקיום כל התנאים הנזכרים בלתי שום שינוי כלל ועיקר.
וגם הכלה נתחיבה לחתנה הנזכר בסך _______________________ חוב גמור ושלם לדעת חכמי ורבני ספרד ז"ל ולא תפטר מחוב זה כי אם אחר כניסתה לחופה עם חתנה הנזכר וקיום כל התנאים הנזכרים בלתי שום שינוי כלל ועיקר.

כל זה נכתב ונחתם בפנינו עדים חתומים מטה:

_______________